Konsult inom UX/user research sökesUX research

Usability Partners söker en junior konsult som genuint tror på tanken att riktigt bra system och produkter kräver en förståelse för slutanvändarens behov och beteenden och således involverar dessa användare under utvecklingen.

Din roll blir att stötta våra kunder i deras utveckling av produkter/tjänster, där du samlar in och analyserar data och feedback från användare och presenterar det till kundens utvecklingsteam för att styra och leda designprocessen framåt.

Våra kunder är verksamma i alla typer av branscher och de finns oftast inom, men även utanför Sveriges gränser. En stor del av våra uppdrag handlar om utvärderingar och användningstester i våra egna användbarhetslabb (vi utvärderar allt från analoga prototyper på papper till färdiga produkter inom såväl mjukvara som hårdvara) men vi stöttar våra kunder i alla delar av utvecklingsprocessen.

Om dig:

  • Du har en adekvat utbildning (dvs måste ha inkluderat MDI/user research/usability testing)
  • Du har kunskap om flertalet metoder inom användbarhet/uxområdet, t.ex. användbarhetsutvärderingar (både användar- och expertbaserade), intervjuer, interaktionsdesign och observationsstudier.
  • Du har en god analytisk förmåga
  • Du är lojal och ansvarsfull
  • Du är bekväm med engelska och svenska som arbetsspråk
  • Det är meriterande om du har praktisk erfarenhet från området

Hos oss får du jobba i ett litet, tajt team utan prestige sinsemellan och där alla lär och utvecklas av varandra. Vi sitter i nybyggda ljusa lokaler vid Torsplan, Vasastan/Hagastan, som är ändamålsenligt byggda för olika typer av UX-studier.

Vänligen skicka CV (inkludera gärna de kurser du ser som relevanta för området) tillsammans med ett personligare brev om dig och varför du passar för rollen - skicka till [email protected].

Vi intervjuar potentiella kandidater i september.

[Stockholm, 2023-07-10]Usability Partners - Sonja Kovalevsksys gata 11, 113 65 Stockholm - +46 8 594 000 11 - www.usabilitypartners.se